JENS IS 4 JAAR!

Written By: Ing - Jan• 13•13

Vandaag is ons kleine kereltje 4 jaar geworden! Vanaf heden gaat hij dus door het leven als kleuter! Bij deze status hoort meteen ook de stap van de peuterspeelzaal naar de ‘glote sool’ dus afgelopen week maakte Jens zijn entree op de Nicolaasschool in Odijk. Juf Renske had zijn stoeltje met zijn naam al klaargezet en traditiegetrouw brachten wij hem samen naar zijn eerste schooldag. Toch wel met enige angst in de benen aangezien Mette haar eerste schooldagen krijsend aan onze benen hing. Gelukkig was Jens om toen hij zijn matties for life Thijs en Frank zag en zwaaide hij ons vrolijk uit toen wij de klas verlieten. Morgen gaat hij voor het eerst een lange dag naar school en wij zijn heel benieuwd hoe onze kabouter dit gaat ervaren. Zijn start was in ieder geval goed. 

 

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een feestje met taart, limonade en visite met cadeaus dus hingen wij slingers op en deden wij uitnodigingen de deur uit. Jens vond het geweldig en ontwikkelde een ware pavlov reactie. Zodra de deurbel ging liet hij alles uit zijn handen vallen om in zo weinig mogelijk tijd de voordeur open te kunnen zwaaien met als einddoel het vergaren van zoveel mogelijk cadeaus. Het blijft toch een man he… lekker primair… 

Jens wilde een Cars taart. Ik heb HE LE MAAL niks met die disney thema’s (ook niet met al die rommel van Studio 100 trouwens) maarja om nou nee te zeggen tegen zo’n lief smoeltje omdat je zelf liever een stylisch verantwoorde taart wil is ook niet erg pedagogisch dus maakte ik dit:

Omdat Jens morgen voor het eerste een lange dag naar school gaat vierden we niet vandaag maar gisteren al zijn verjaardag. Een goede keuze want hij rolde zeer tevreden maar volledig afgedraaid zijn bedje in gisteravond. 

Traditiegetrouw gingen wij op zijn ‘echte verjaardag’ op pad met zijn viertjes. Onze kruimels hadden van de week samen bekokstoofd dat ze wilden schaatsen dus togen wij vanmiddag richting ijsbaan. Ze vonden het prachtig. Mette wilde meteen los schaatsen om zo te laten zien dat ze echt wel vet stoer is! Jens vond het iets spannender maar toen hij de slag te pakken had wilde hij alleen maar sneller en sneller. Dennis heeft dus aardig wat rondjes gemaakt met zijn zoon als aanhangertje achter zich aan. Na een uurtje hadden ze het wel gezien en gingen we naar huis.

Jens mocht kiezen wat er ’s avonds op het menu kwam want als je jarig bent mag je kiezen! Hij koos brood met appelstroop en was hier niet vanaf te brengen… Omdat wij hier niet echt veel zin in hadden hebben we na lang beraad met Jens toch maar frietjes gebakken. Wel zo gezellig… die boterham met appelstroop krijgt hij morgen wel mee naar school. 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Comments

 1. Jolanda zegt:

  Haha boterham met appelstroop. Prachtig.
  Lekker mannetje. Helemaal klaar om kleuter te zijn zo te zien.

 2. Chantal zegt:

  Thijs vond het feestje erg gezellig en had vanochtend vroeg ook veel zin om weer naar school te gaan omdat Jens er zou zijn. (ik weet dat eenmaal op school Thijs er anders over dacht en “verlegen” was).
  Geweldig die boterham met appelstroop!

 3. Carolien zegt:

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Jens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *